Kalla Drycker

Så här gick det till bakom kulisserna för att hålla dryckerna kylda

 

Som gäst kanske man inte funderade så mycket på varför all dryck var perfekt sval tempererad, men som visas nedan var detta var den största delen av förberedelserna spenderades. Vi hade hört från säkra källor att is kunde inhandlas i storpack från välkända större hamburgerkedjor vilket snart visade sig vara en sanning från det förflutna. Nu var frågan: Var kan man hitta is?

 

Sydfrys låter ju i alla fall på namnet som om de skulle kunna ha kalla varor på sitt lager. Vi smög oss in på kontorsingången och blev väldigt trevligt bemötta efter att börja tala om kall öl osv denna varma sommardag.

 

Instruktionerna var att ni kan själva fixa detta genom att skaffa några stora behållare och sätta in i vårt frysrum.

 

Sagt och gjort... Här är snöret att dra i för att komma in i kylan där vi någon dag tidigare stoppade in våra behållare med vatten.

 

En snabb titt konfirmerade att våra behållare med vatten hade omvandlats till behållare med jätteisbitar!

 

 

Efter ett så långt mycket lyckat uppdrag ber vi att få framföra vårt varma (?!?) tack till grabbarna på Sydfrys för hjälpen med is till festen!

 

Roligt nog behövdes det två enormt kraftiga, vältränade, spänstiga och stiliga karlar för att lyfta dessa jätteblock av is.

 

 

Efter en hel natt i avgränsat utrymme var isen fortfarande till 98% is tack vare den stora massan och på förmiddagen av festdagen kunde männen på bilden stolt tillsätta lagom mängd vatten samt fylla på med dryck i kylbehov.

 

De extra mindre isbitarna stoppades tillbaka in i kylen för eventuell extra kyleffekt senare under kvällen.

 

Det uttrycktes inga klagomål, varken skriftligen eller muntligen, under festen över varm öl så uppgiften ansågs löst!