Midsommarfirande

 

Midsommar firades i Vittsjö där hela byn samlas på förmiddagen för att upprätta årets midsommarstång. Alla hjälper till, gammal som ung!

 

 

 

 

Det var lätt att tro först att det var mest flickorna/kvinnorna/damerna som arbetade flitigt, men då det var dags for själva resningen behövdes manliga insatser...

 

Det är svårt att samla många när det är dags att fotografera. Här är i alla fall några av de som kämpade på för att byns årliga midsommardans skulle faktiskt ha något att dansa runt.

 

Framåt eftermiddagen, efter att folk varit hemma en runda och snofsat till sig, samlas folk igen med mycket glatt humör. Lekar tar vid och allmänt mingel bland Vittsjöborna.

 

 

Vissa lekar resulterade i mer pinsamma ögonblick än andra. När ett lag av utomsocknes deltagare skulle ordnas fick Bogge ta hand om bollsituationen, vilket resulterade i ett av de just beskrivna ögonblicken... :)

 

 

Efter det samlade firandet i byn tog firandet vid i mindre sällskap runt om i stugor, hus och palats. Här lärs den yngre generationen på ett tidigt stadium upp i Vittsjöbornas midsommarfirande.

 

En del i denna generation verkade redan vara fullt tränade i konsten att uppskatta den traditionsenliga jordgubbstårtan. Det blev i alla fall lite över till de andra! Vissa njuter mer än andra!

 

Även på hemmaplan stod lekar på schemat och vad annars vore meningen med livet om inte leka och ha kul!

 

Det visades prov på både folk som äntligen hittat just sin gren där de kunde glänsa...

 

 

...och även folk som fick lägga kläderna i smutstvätten efter avklarat deltagande!

 

Som om det inte var nog med firande redan fortsatte dagen med middag med stora mängder både mat och dryck. Kanske förklaringen finns att hitta i bilden nedan varför bildtagandet avtog strax härefter... :)